Finger food catering to potrawy mające wygląd skromnych przekąsek, które wkłada się od razu do ust i spożywa w całości. Dzięki takiej formie serwowania nie musimy podczas posiłku korzystać ze sztućców ani talerzyków. To rewelacyjny sposób na organizację bankietu w miejscach o niewielkiej przestrzeni czy dużej ilości osób.
Finger food catering – przy jakich okazjach warto wybrać takie rozwiązanie?
Potrawy „na raz” mają pięknie wyglądać oraz dobrze smakować. Bardzo istotna jest pomysłowość, a także dobranie odpowiednich składników i odpowiednie nastawienie. Przygotowanie finger food wymaga poświęcenia, cierpliwości i sporej ilości pracy oraz czasu, z tego względu dobrym pomysłem jest skorzystanie z firmy dowożącej jedzenie.
Przekąski typu finger food prezentują się bardzo efektownie i pobudzają apetyt swoim wyglądem. Przygotowanie ich używając urozmaiconych produktów sprawia, że stół z jedzeniem jest kolorowy i wygląda niebanalnie i zarazem zmienia sposób spojrzenia na dania podawane w takiej formie. Do spożycia finger food catering zbędny jest stół, gdyż można z łatwością zjeść stojąc bądź siedząc na krześle bądź sofie.
Finger food – czym się wyróżnia?
Drobne przekąski , które zjada się bez konieczności wykorzystywania sztućców, noszą miano posiłków na jeden kęs, a to dlatego, że zjada się je bardzo szybko, unikając ubrudzenia przy tym siebie i swojego ubrania. Liczy się wygląd jedzenia, ale równie ważny jest jego smak.
Finger food catering może pomóc przy organizacji przyjęcia urodzinowego czy bankietu firmowego. Stoły pełne wielu różnych posiłków powoduje, że jedzenie trafi w gusta gości starszych i młodszych. W ofercie znajdzie się coś dla roślinożerców, ale dostępne są także przekąski dla mięsożerców, a także smaki klasycznej kuchni polskiej. Przy wybieraniu menu należy ustalić jadłospis oraz przekazać wszelkie propozycje i oczekiwania. Finger food catering daje możliwość serwowania gościom nie tylko zimnych, ale też ciepłych dań. To poczęstunek, który doskonale sprawdzi się na spotkaniu ze znajomymi i rodziną, ale nada się również na przeróżne konferencje oraz spotkania pracownicze. Doskonale sprawdzi się także jako uzupełnienie dań głównych np. w ramach weselnego poczęstunku obok podstawowego menu.
W ramach finger food catering serwowane są najczęściej kanapki, krakersy oraz małe tortille i roladki, a także różne przekąski na bazie ciasta francuskiego i warzyw. Istnieje niezliczona ilość opcji, a po dodaniu doskonałej prezentacji jedzenia otrzymujemy połączenie idealne.